Spätburgunderviikko Zinnkellerissä 26.10.-1.11.2020

Pinot Noir, saksaksi Spätburgunder, istuu kuin nakutettu tämän päivän keittiöön ja on oiva kumppani sesongin riista-aterioille. Nauti antimista Saksan Viinitiedotuksen järjestämälle Pinot Noir -viikolle osallistuvassa ravintola Zinnkellerissä.

Spätburgunderilla on pitkät perinteet Saksan maaperällä, sillä sitä on viljelty Saksassa jo 800-luvulta lähtien kiitos Kaarle III:n eli Kaarle Paksun.

Saksan Spätburgunder/Pinot Noir -viikko 26.10.–1.11.2020

Rypälettä viljellään nykyään kaikilla Saksan 13 laatuviinialueella. Eri alueiden maaperät mahdollistavat omaperäisten, erilaisia makuvivahteita sekä -nautintoja tarjoavien viinien tuotannon ja sitä kautta monipuolistetaan kansainvälistä pinot noir -tarjontaa.

Alan asiantuntijat pitävät saksalaisten viinien hinta-laatusuhdetta loistavana. Vuoden 2019 sato oli laadultaan erittäin hyvä, joskin keskimääräistä pienempi noin 8,4 miljoonalla hehtolitralla. Vuoden 2020 sadon olosuhteet ovat toistaiseksi hyviä ja sadonkorjuu on parhaillaan käynnissä.

Tervetuloa nautiskelemaan hyvästä ruoasta ja mahtavista viineistä.

Katso myös erinomainen ruokalistamme (PDF)